WAT TE DOEN IN VALENCIA

giuseppe-buccola-uitzicht Catedral de Valencia, viazoe.jpg

KAARTJES & TOURS

Je zou het niet zeggen maar Valencia is de twee na grootste stad van Spanje. En wellicht niet zo bekend als Madrid of Barcelona maar doet zeker niet onder voor de twee. Deze stad aan de Costa del Azahar. Valencia is de bakermat van de paëlla en je vindt hier dan ook de lekkerste die je ooit zult eten.

Valencia wordt steeds populaider als city trip en dat komt door haar knusse centrum vol met gezellige terrassen en smalle lange straten.

Een eye catcher is Ciudad de las Artes y las Ciencas: De stad der kunst en wetenschap. Het gigantische moderne complex, dat bestaat uit 7 gebouwen, is al een ware ervaring om er alleen al omheen te lopen. Wat ook bijzonder is hier je vind er ook het grootste aquarium van Europa. Genoeg te beleven dus.

Maar wat Valencia echt bijzonder maakt, zijn haar hartelijke inwoners. Laat je onthalen door de warme, gastvrije en relaxte inwoners.

juan-gomez-The Central Market of Valencia, viazoe.jpg

De Mercado Central is een overdekte markt welke ook zeker een bezoek waard is. Hier vind je alles op het gebied van eten zoveel kleur en heerlijke geuren. 

Laat je inspireren door de vele mogelijke bezienswaardigheden en attracties die Valencia rijk is. En voorkom teleurstellingen en bestel je tickets snel en voordelig online bij ViaZoe.

 

De omliggende rijstgebieden en heuvels met wijngaarden van Valencia zijn zeker ook de moeite waard om eens te bezoeken. Proef de echte paella en ontdek al het moois dat deze Spaanse stad te bieden heeft.

 

Valencia Card

Ga je naar Valencia dan is het handig om de Valencia Card aan te schaffen. Deze kaart kan van te voren worden gekocht en kent vele voordelen: Zoals gratis in het openbaar vervoer door de gehele stad en maak en vijftig procent korting op verschillende musea en bekende bezienswaardigheden.

 

De Kathedraal van Valencia

Als je geen kijkje hebt genomen bij de Kathedraal van Valencia. Dan ben je er niet geweest. Deze kathedraal dateert uit 1356, maar de bouw begon al in 1262 ( Spanjaarden hielden van lang bouwen) Deze kathedraal is voornamelijk bijzonder vanwege de diverse stijlen, waardoor de kerk een bijzonder uiterlijk heeft gekregen. Zowel de gotische als de Romaanse invloeden komen goed naar voren. Daarnaast is het mogelijk om de Heilige Graal hier van dichtbij te bezichtigen. En het uitzicht is prachtig je kijkt over de gehele stad.