Wat te doen in Parijs

kaart parijs viazoe

Kaartjes & Tours in Parijs

Oh la la Paris, Ja Parijs, de hoofdstad van Frankrijk, de stad van de liefde, wie kent haar niet?

Met vliegtuig ben je er binnen een uur met de trein binnen 3 uur midden in de stad. Zelf als je vanaf Utrecht rijd ben je er in 5 uur. Dus een dagje Parijs is zo gek nog niet. Een weekend is wel wat relaxter. En je kan genieten van al het moois dat Parijs te bieden heeft.

De hoogtepunten, Eiffeltoren, Sacre Coeur en de vele musea, de heerlijke wijn, verse croissantjes en Frans dineren maakt Parijs de perfecte plek voor een romantische en of een culturele stedentrip.

Koop dan ook kaartjes vooraf  en makkelijk online. Vermijd lange wachttijden.

 

Bezienswaardigheden en musea

Wanneer je een stedentrip naar Parijs maakt kan een tour langs de bekendste bezienswaardigheden natuurlijk niet ontbreken. En ook al ben je er al vaker geweest er zijn altijd weer pelkken die het terugkeren waard zijn. Zo zijn de Eiffeltoren, de Notre Dame, de Sacre Coeur, de Arc de Triomphe, en de rivier de Seine echt hoogtepunten van Parijs die je natuurlijk niet mag missen.

En vergeet vooral de indrukwekkende en bekende musea niet. Zo kan je in het Louvre het bekende schilderij de Mona Lisa bekijken en nog veel meer kunst.

Maar daarnaast zijn in Parijs nog veel meer musea te vinden onderandere Centre Pompidou, Musée National d’Histoire Naturelle, Museé d’Orsay en het Grand Palais. Te veel om op te nomen maar, genoeg om tijdens een trip je tijd mee te vullen.

 

Modehoofdstad

Wie kent het niet Paris Fashion week. De bekende modehuizen van de wereld staan en komen uit Parijs. Dus als je shopliefhebber bent kom je in Parijs zeker wel aan je trekken als modehoofdstad.


Zo zijn in Parijs verschillende grote warenhuizen te vinden zoals het bekendste warenhuis Lafayette. Op de Champs-Elysées zijn de merkwinkels te vinden van Chanel en Lous Vuitton met uitzicht op de Arc de Triomphe. Voor kleinere en boetiekwinkeltjes kan je terecht in de winkelbuurt Le Marais.