Bungalowparken

Bent je op zoek naar een accommodatie voor de vakantie? Dit kan een bungalow, chalet, caravan, villa of een hotel zijn van budgethotel tot vijfsterrenhotel.

Ik ga het hier over de bungalowparken hebben. Nederland is wel een van de landen waar de meeste parken te vinden zijn van Landal, Center Parcs en Roompot zijn de meest bekende parken.

Wat maakt zo'n park nou zo speciaal en
geeft echt het vakantie gevoel. 

Ik denk persoonlijk dat het komt omdat het lijkt op een dorpje met een kern waar je een restaurant vind en op sommige parken een zwemparadijs, er is vertier voor jong en oud. De huisjes die er zijn gaan van 4 persoons tot 12 persoons huizen. Waardoor je met grote gezinnen of vrienden groepen samen kan komen en een heerlijke tijd kan hebben.

Het ontstaan van de bungalowparken is vanuit de jaren 50 toe het nog vakantiehuisjes heette en het gewoon een luxe was voor de mensen die in de stad in een flatje woonden. Het was schone lucht en in de natuur. In de loop van de jaren 60 is dit uitgebreid met zwembaden en midgetgolf en ander vertier. Zodat de stads bewonder niet naar het buitenland hoeft maar de auto kan pakken en in eigen land kan genieten van een vakantie in luxe.