Voordelen van Vakantie!

 Photo by  Alex Shutin  on  Unsplash

Photo by Alex Shutin on Unsplash

1.     Reizen en vakanties maken je aantrekkelijker.

OK, misschien niet helemaal wetenschappelijk onderbouwd maar wel leuk: de combinatie van een bruin velletje en mooie reisverhalen maken je aantrekkelijker als mogelijke partner. Waar of niet waar? Wie zal het zeggen …

 

2.     Reizen heeft een verjongend effect.

Kennismaking met nieuwe, verre bestemmingen heeft een rustgevend effect, dat weten we. Wetenschappers –weer wetenschappers- hebben onderzocht hoe het komt dat volwassenen altijd de indruk hebben dat “de tijd voorbij vliegt”. De oorzaak is de opeenvolging van gekende, vertrouwde situaties. We gaan van verjaardag naar verjaardag, van deadline naar deadline en van vergadering naar vergadering. Kinderen daarentegen beleven permanent nieuwe dingen en merken het voorbij gaan van de tijd zelfs niet op.

Op vakantie, bij voorkeur op een nieuwe bestemming en zeker tijdens een rondreis, leven wij in een cocon, met een opeenvolging van nieuwe ervaringen, groot en klein. Daardoor lijkt het alsof de tijd stilstaat. Het gevolg: een week echt er tussenuit doet veel meer deugd dan een paar weken thuis, waar alle routine gewoon verder gaat.

trampoline-kinderen-viazoe.jpg

3.    Reizen verhoogt de productiviteit.

Weer zo’n op het eerste gezicht bizar wetenschappelijk onderzoekje: werknemers die vaak tijdens hun verlofdagen op reis gaan, blijken productiever te zijn dan de “thuisblijvers”. Gevaarlijke uitspraak natuurlijk: om vaak op reis te gaan moet je de middelen hebben.  Echter, wij professionals van de reisindustrie weten als geen ander dat er reizen en vakanties bestaan voor alle mogelijke budgetten.  Vaak is het bij de consument een kwestie van onwetendheid of vooroordelen. 

 Photo by  Link Hoang  on  Unsplash

Photo by Link Hoang on Unsplash

 

Dus: “beste klant, wil je promotie maken op het werk? Pak dan eens de telefoon en neem contact op met je reisadviseur en praat eens uitgebreid over jouw vakantieplannen.”

 

Ach, het hoeven toch niet altijd zware, stevig onderbouwde argumenten te zijn? De drie hierboven aangehaalde statements zijn misschien niet héél echt wetenschappelijk steekhoudend; naar mijn gevoel kloppen ze echter. En ze klinken goed. Toch?

 

bron: Travlon